2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj: 100 ezer embert viszek az utcára márciusban

A kormányfőjelölt szerint elkerülhető az a fiaskó, ami október 23-án történt.

Egy közös, a 2018. áprilisihoz hasonlóan nagyszabású, százezer fős tüntetésre idén március 15-én is lesz esély – mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Magyar Hangnak adott interjújában.

Emlékezetes: tavaly október 23-án a Békemenethez képest látványosan kevsebben vettek részt az ellenzék megmozdulásán. Márki-Zay szerint ennek az lehetett az oka, hogy október 23-a túl szorosan követett egy olyan előválasztást, melyen az ellenzékiek egy része nem érezte győztesnek magát, a pártoknak el kellett végezniük a gyászmunkát. Úgy gondolja, most elkerülhető a fiaskó.

Március 15-re a Fidesz is gőzerővel készül, nemrég pedig a kormányt felvonulásokkal támogató Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) vezetője arról beszélt, hogy az újabb Békemenetre 680 ezer embert várnak.

Szóba került, mi lehet akkor, ha nem győzi le az ellenzék a Fideszt a választáson: Márki-Zay beül a parlamentbe, vagy marad hódmezővásárhelyi polgármester. A kormányfőjelölt azt mondta, győzelemre készül. "Egy tervem van, hogy én leszek Magyarország következő kormányfője" – tette hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató