2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

Makizaj rendkívüli bejelentése: holnap elindítjuk a kormányváltást, leadunk 235 ezer aláírást

Az ellenzéki összefogás 470 ezer aláírás gyűjtött össze a népszavazási kezdeményezéséhez – jelentette be Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy Karácsony Gergellyel közös Facebook-videóban. Az ellenzék két kérdésben kezdeményezett népszavazást, mindkét kérdéshez 235-235 ezer aláírást gyűjtöttek össze. A referendum kiírásához 200-200 ezer aláírás szükséges.
A népszavazási kezdeményezés még Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányához tartozott. Márki-Zay Péter a Karácsony Gergely által nyáron benyújtott népszavazási kezdeményezést karolta fel. A főpolgármester öt kérdése közül augusztusban kettőt engedett át a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzéki aláírásgyűjtés december közepén indult. 

Kezdetben az ellenzéki oldalon akkora volt az önbizalom decemberben, hogy jó páran azt vizionálták: akár még decemberben, de „legkésőbb” január első hetében „tutira meglesz” a 200 ezer szignó.

 

Megjegyzés:

A baloldali népszavazásból így már biztosan nem lesz semmi, hiszen ahhoz, hogy április 3-án lehessen tartani, legkésőbb vasárnap ki kéne hirdetni (70 nappal az időpont előtt lehet legkésőbb), miközben még le sem adták az aláírásokat. Így egyszerűen fizikai képtelenség megtartani a választással egyidőben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató