2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Brüsszel arra ad pénzt, hogy hozzunk be migránsokat, de a kerítésre nem

2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök, katonák a határon, 2021-ben már 121 ezret. Néha Orbán is megfordul a déli határnál, és azt gondolja, a magyarok nincsenek tisztában azzal, hogy milyen munkát végeznek a rendőrök és katonák a határon.

Az állandó készenlét viseli meg őket a legjobban. Ha egy pillanatig lankad a figyelem, alul-felül már át is jöttek az illegális migránsok a kerítésen – mondta.

2022-ben, két hét alatt 4400 határsértőt fogtak el – tette hozzá. Meg kell erősíteni a határvédelmet és át is kell alakítani, új erőket kell bevonni. A belügyminiszter és a miniszterelnök hetek-hónapok óta dolgozik ezen a reformon. Magyarország egész Európa határát védi Orbán szerint, 2015 óta ez 600 milliárd forintba került az országnak.

Közben Brüsszel ezt nem támogatja, hanem támad minket – mondja Orbán. Arra adnak pénzt, hogy hozzunk be migránsokat, de a kerítésre nem. Nagy különbség van gondolkodásban a miniszterelnök szerint, Nyugaton bevándorlóországot akarnak, a magyarok nem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató