2022. május 17. - Paszkál
EUR : 384.69
USD : 368.72
Időjárás ikon20°14°

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt

Franciaországban őrizetbe vették, majd fizikai és szexuális erőszakkal, valamint szexuális zaklatással meggyanúsították az állam által támogatott LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát. Az ügyészség tájékoztatása szerint öt homoszexuális férfi tett ellenük feljelentést. 

Nicolas Noguier-t, a Menedék alapítóját öt férfi elleni nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják- közölte az eljáró ügyész. Élettársát, Frédéric Galt - ő igazgató volt a szervezetnél - két férfi vádolja szexuális zaklatással. Az áldozatok száma a Le Figaro cikke alapján ennél akár több is lehet, de voltak akik végül nem tettek vallomást.

A Menedék az egyetlen államilag támogatott LMBTQ-szervezet Franciaországban, több mint 30 fizetett alkalmazottja, és 450 önkéntese van. Tevékenysége szerint azoknak a felnőtt homoszexuálisoknak segít, akiket homofób támadás ért.

AZ ALAPÍTÓ NOGUIER 18 ÉVIG ELNÖK IS VOLT, TAVALY AZONBAN IGAZGATÓKÉNT DOLGOZÓ ÉLETTÁRSÁVAL EGYÜTT ELBOCSÁTOTTÁK, MERT GAZDASÁGI CSALÁSOKRA DERÜLT FÉNY A SZERVEZETNÉL.

Ezekben az ügyekben a vizsgálat még zajlik.

Noguier egyébként zavaros védekezéssel állt elő. Azt állítja, hogy egy társkeresőn fotót küldött a péniszéről egy férfinak, aki ezután szexuális kapcsolatot akart vele. Ő ezt visszautasította, mire a férfi megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, akkor közzéteszi a képeket. Ebből alakult ki szerinte az a helyzet, aminek a vége fizikai és szexuális erőszak vádja lett. 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató