2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Makizaj addig ripacskodott, hogy most keményen ki is végezte magát

Enyhén kínos, amikor egy online portált nyilvánosan tesz helyre az Országos Bírói Kar. Bár már megszokhatta a 444.hu szerkesztősége, hogy a rendőrségi közleményekben igencsak gyakran kell felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire távol áll a valóságtól mindaz, amit az említett portál megszellőztet, a mostani eset viszont nem súlytalan, az OBK pedig nem is hagyta szó nélkül,- számolt be a Pestisrácok. A Vadhajtások észrevette, hogy maga a Márki-Zay is csúnyán kivégezte magát a nagy ripacskodásában. 

Az internetes oldalak szerkesztőségeikbe eljuttatott közleményben olvasni, a 444.hu internetes portálon 2022. január 21. napján „A bírót rúgják ki, mert ez vérlázító!” címmel megjelent cikk kapcsán a sajtóban megjelent állításokkal kapcsolatban az Országos Bírói Hivatal hangsúlyozza: valótlan a sajtóban megjelent valamennyi olyan állítás, amely arra utal, hogy az MBVK elnöke az OBH elnöke irányába egy bíró „kirúgásának” igényét fogalmazta volna meg. 

Az Országos Bírói Hivatal közleményben tudatta, hogy nem sikerült a sorosista blognak, azaz a 444.hu internetes portálnak valóságot írnia azzal kapcsolatban, hogy az MBVK elnöke ki akarta rúgatni az OBH elnökét.  A Vadhajtások szerkesztősége észrevette, hogy tegnap, maga Márki-Zay is ezzel kampányol.

Az alábbiakat írta Márki-Zay a Facebook-oldalán:

"BÍRÓKAT TETT VOLNA PARKOLÓPÁLYÁRA A VÉGREHAJTÓ-MAFFIA. A FŐBÍRÓ FÉLRENÉZETT

Tehát az igazságszolgáltatás legfelsőbb vezetése is benne van. A polip karjai mindenhová elérnek. A végrehajtó-maffia éppen előzetesben ülő kulcsfigurája, Schadl György az Országos Bírósági Hivatal elnökét, dr. Senyei György Barnát is megkereste, mert gátlástalan nyomulása során útjában állt egy bíró. Schadl, akinek az igazságügyi miniszter helyettese egyengette piszkos ügyeit, akinek a külügyminiszter adott diplomata-útlevelet, hogy a határon túlra is szállíthasson vesztegetési pénzeket, a főbírót is képes volt befolyásolni.

A Handó Tündét, Szájer József feleségét váltó dr. Senyei György Barna ahelyett, hogy botrányt csinált volna egy független bírája elleni támadásból, elnézte azt. Miről van itt szó? Egy bűnöző kikezd egy bírót, a bírói kar vezetője pedig a bűnöző pártját fogja. Ezt tette Orbán Viktor Magyarországgal, és ezért kell leváltani április 3-án."- írta Márki.

Várjuk a következényeket.

Az Országos Bírói Hivatal az alábbiakat írja:

Az MBVK elnöke által előterjesztett panasz alapján a Fővárosi Törvényszék elnöke az esetet kivizsgálta. Az ennek során az OBH-ban, illetve a Fővárosi Törvényszéken 2021. évben keletkezett iratok tartalmával kapcsolatban bővebb felvilágosítás – a bírósági ügyvitel szabályairól szóló 14/2002. (VIII. 1.) IM rendelet 86. § (1) bekezdése, továbbá a bíróságok egységes iratkezelési szabályzatáról szóló 17/2014. (XII. 23.) OBH utasítás 177. § (1)-(2) bekezdéseire figyelemmel – csak az ügyben érintett személyeknek adható. Az OBH elnöke a szükséges jogi és igazgatási lépésekről intézkedik. 

Ismertetésük szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar – mint országos hatáskörű szerv – elnöke 2021. év első felében megkereste az Országos Bírósági Hivatal elnökét, hogy egy pesti központi kerületi bírósági csoportvezető eljárásával kapcsolatos kifogást jelezzen. Figyelemmel arra, hogy az MBVK elnöke által előadottak kivizsgálása a Fővárosi Törvényszék elnökének hatásköre, az OBH elnöke felhívta az MBVK elnökének figyelmét arra, hogy az ezzel kapcsolatos panasz a Fővárosi Törvényszék elnökénél terjeszthető elő és erre tekintettel a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségét biztosította. Az ügyben az OBH elnöke a szükséges jogi és igazgatási lépésekről intézkedik majd – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásban.

A közlemény ide kattintva olvasható eredeti formában.

 

 

(Pestisrácok nyomán Vadhajtások.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató