2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj egy Picasso gondolattal emlékezett meg a magyar kultúra napjáról (videó)

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján.

Az idegenszívű ügynök, Márki-Zay Péter Facebook-oldalán jelentkezett be a magyar kultúra napja alkalmából. Elmondta: az ellenzék „szeretetben integrálná” az országot.

Mint ismert, a miniszterelnök-jelölt pár napja elkapta a koronavírust, így most nem lehetett ott mellette se Péterfi Judit, se Simon András, Márki-Zay így szemmel láthatóan megint szabadjára engedhette gondolatait.

Emlékezetesek a politikus botrányos megszólalásai az elmúlt hetekből, – az újévi köszöntő és a zsidózás, amelyek után stábja mederbe terelte vasárnapi videóit.

Pablo Picasso-t idézte a MAGYAR kultúra napján:

A magyar kultúra napja alkalmából tartott beszédében most Márki-Zay arról beszélt, hogy „mitől lesz jobb még a Fideszre szavazó honfitársainknak is,

ha leváltjuk Orbán Viktor rendszerét, és szeretetben integráljuk – meghaladva a gyűlölködést – az egész országot”.

Szerinte az elmúlt száz évben „sokszor előfordult, hogy a magyarság egyik fele közös örökségünkből igyekezett kitagadni a másik felét”.

„Jobb- és baloldaliak, zsidók és keresztények, vallásosak és ateisták, népiek és urbánusok rendszeresen megkérdőjelezték a másik magyarságát” – fogalmazott az egyesült baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki szerint „el kell fogadnunk egymás különbözőségét”. „Nem szabad elfogadni azt, hogy valakiket származás, vallás vagy bőrszín alapján kitagadjanak magyarságukból, vagy őket kevésbé tartsák magyarnak, kevésbé tartsák embernek, mint a többi honfitársunkat” – tette hozzá. Márki-Zay szerint akik április harmadikán rá szavaznak, azok

a szeretet, az elfogadás, az integráció kultúrájára szavaznak”

„Mi szeretettel elfogadjuk honfitársainkat olyannak, amilyenek, mi nem akarjuk őket átállítani a saját gondolkodásunkra” – szögezte le. Márki-Zay elmondta: a kultúrharc szerinte „az ötvenes évek békeharcára emlékeztet”, „a kultúrharc pedig egy rendkívül káros fogalom”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató