2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Videó a halálos áldozatot követelő Szent Imre kórházi tűz oltásáról

Újabb részleteket osztott meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a XI. kerületben, a Tétényi úti Szent Imre Kórházban keletkezett tűzről, amelyben egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét.

„A lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak föl. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel. A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet. A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek” - írta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Az intézkedésről videót is közzétettek:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató