2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

Toroczkai: Teljesen kizárt a koalíció a Fidesszel

Mi történne, ha áprilisban olyan helyzet állna elő, hogy a Mi Hazánk bejutna a parlamentbe, és rajtuk múlna, hogy a Fidesz, vagy az egyesült ellenzék alakíthat kormányt?

Ezt kérdezte Soros blogja a Mi Hazánk tüntetésén a párt elnökétől, Toroczkai Lászlótól. Arra a kérdésre, hogy kötnének-e koalíciót a Fidesszel, azt mondta:

„Teljesen kizárt.”

Arra pedig, hogy az ellenzékkel kötnének-e, azt mondta:

„Az is teljesen kizárt. Azért indítottuk el ezt a mozgalmat, mert nem kérünk sem a balliberális globalistákból, sem pedig a Fidesz globalistáiból.”

A Mi Hazánk fő témája az utóbbi időben a járványügyi intézkedések elleni tiltakozás lett, nagyobb utcai megmozdulásokat is tartottak a témában. Toroczkai a beszédeiben oltási terrorral és diktatúrával vádolja a kormányt, ugyanakkor mégsem látunk olyan radikális eszközöket tőle, mint a Gyurcsány-kormány elleni megmozdulások idején. Arra a kérdésre, hogy ez miért van, Toroczkai azt mondta: 2006-ban rögtön több tízezrek mentek ki az utcára, az elmúlt hónapokban viszont nem voltak ennyien a covid-diktatúra ellen. „Ahogy akkor is cselekedtem, ugyanúgy azt néztem, hogy az emberek mennyien vannak, és mit akarnak.” Toroczkai szerint ha most is elegen lesznek, akkor el lehet érni, hogy a kormány meghátráljon,- zárja sorait a Soros blogja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató