2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Joe Biden bocsánatot kért a trágárkodása miatt

A még bekapcsolt mikrofonba azt mondta a Fox News tudósítójáról: „a kurva anyját, de hülye”.

Joe Biden amerikai elnök bocsánatot kért Peter Doocy-tól, a Fox News televíziós csatorna tudósítójától, miután egy fehér házi sajtótájékoztató végén az elnök a még bekapcsolt mikrofonba azt mondta róla, hogy „kurva anyját, de hülye” – jelentette a Newsweek amerikai hetilap kedden.

A magazin online tudósítása szerint Biden elnök kormányzati tisztségviselőkkel találkozott hétfő délután a Fehér Házban, hogy az Egyesült Államokat sújtó magas inflációval kapcsolatos lehetséges megoldásokról folytasson megbeszélést. A találkozón újságírók is jelen voltak a teremben, és többen kérdéseket kiabáltak az elnök felé a megbeszélés végén. Már távozás közben Peter Doocy azt kérdezte Joe Bidentől, hogy szerinte az infláció „politikai teher lesz-e a novemberi időközi választásokon”, mire az elnök – aki láthatóan nem tudta, hogy mikrofonja még be van kapcsolva – szó szerint azt mondta:

Nagy előnyt jelent – a magasabb infláció. A kurva anyját, de hülye” 

A CNN amerikai hírtelevízió szerint Biden elnök később felhívta Doocy-t, és bocsánatot kért tőle a megjegyzésért, amelyet Doocy is megerősített a Fox News csatornának, elmondva, hogy az elnök a telefonban azt mondta neki: „személyesen semmi bajom nincs veled”.

Az eset után Joe Biden számos bírálatot kapott republikánus közszereplőktől. Charlie Kirk konzervatív kommentátor Twitter- üzenetében azt írta:

emlékszem még azokra az időkre, amikor [Donald] Trump valami hasonlót csinált, akkor egy hétig ez uralta a hírfolyamot,

és végtelen számú, önmagukat felmagasztaló véleménycikkek és tárcák jelentek meg 'az újságírók elleni értelmetlen támadásokról' a publicisták tollából”.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató