2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Orbán Viktor Madridba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a hét végén részt vesz Madridban az európai konzervatív pártvezetők egyeztetésén - erősítette meg a spanyol sajtóban megjelent híreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek kedden.

Az El Independiente című lap arról cikkezett, hogy a jobboldali spanyol párt, a Vox elnöke, Santiago Abascal a hétvégén házigazdaként fogadja Madridban a meghívott európai vezetőket. Abascal - mint írják - az ukrán válság ellenére is úgy döntött, hogy megtartja a csúcsot, amelyre már visszajelezte részvételét Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. 

Abascal már több alkalommal utazott Magyarországra és Lengyelországba, hogy megossza politikai vízióját európai szövetségeseivel. Legutóbb Varsóban járt, ahol bejelentette: Európa konzervatív vezetői elfogadták meghívását Madridba.   

A Vox azóta megerősítette, hogy a csúcsra január 28-án és 29-én kerül sor - írja az El Independiente. A cikk hozzáteszi: 

Abascal több alkalommal kifejtette, hogy Magyarország és Lengyelország a Vox két "kedvenc szövetségese", ezen országok vezetőivel "tökéletes összhangban" van a határok védelme, a családpolitika valamint a szuverén nemzetek megvédésének ügyében.   

Az El Independiente információi szerint a Vox a hétvégi csúcsra meghívta és visszajelzést vár a többi konzervatív vezetőtől, például a francia Marine Le Pentől, az észt Martin Helmétől és az olasz Giorgia Melonitól is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató