2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Saját jelentését szavazta meg a baloldali többség Városháza-ügyben

Bő másfél hónapos munka végén sem sikerült választ adnia a Városháza-ügyben felmerült kérdésekre a baloldali többségű bizottságnak.

A Városháza-ügyet vizsgáló bizottság hétfői ülésén Soproni Tamás bizottsági alelnök, momentumos politikus által készített jelentéstervezetet fogadta el a grémium baloldali többsége, amely egyúttal leszavazta a Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök által készített 35 oldalas tervezetet.

Az elfogadott változat azt rögzíti, hogy az ügyben nem született olyan döntés, amely szerint a városvezetés eladja a Városháza épületét. „Egyetlen bizottsági tag sem tudott megjelölni olyan szűkítő feltételt a pályázati kiírásban, amely a hangfelvételeken szereplő »irányított pályázatra« vonatkozó sejtetéseket alátámasztotta volna” – olvasható továbbá a dokumentumban.

A Kovács Péter által készített összegzés szerint ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés „baloldali többsége és Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza eladása kapcsán kirobbant botrány első pillanatától kezdve megpróbálta tagadni és eljelentékteleníteni a nyilvánosságra került tényeket”. Emellett szerinte arra lehet következtetni, hogy Budapest vezetése el akarta adni az épületet, illetve működik jutalékos rendszer „a fővárosi ingatlaneladások körül”.

Kerpel-Fronius büszke

Ezt írja a momentumos:

Lezárult a Városháza ügyében felállított vizsgálóbizottság mandátuma. Soproni Tamás vizsgálóbizottsági alelnökhöz hasonlóan büszke vagyok rá, hogy a főváros vezetése a teljes átláthatóságra törekvéséről tett tanúbizonyságot, amikor támogatta az ügyben a vizsgálóbizottság felállítását, dacára annak, hogy a Fidesz kreálta propagandabotrány első percétől világos volt, hogy nincsen semmiféle "Városháza-ügy".



Nyomozásokat rendelt el a rendőrség a Városháza-gate ügyében

Befolyással üzérkedés, vesztegetés, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató