2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Beismerte a Bizottság tisztviselője: a pedofil-ellenes törvény miatt tartják vissza a pénzeket

Kedden az Európai Parlament (EP) Gazdasági és Pénzügyi, valamint a Foglalkoztatási és Szociális Bizottságai közösen elemezték az európai gazdasági helyzetet az Európai Bizottság illetékeseivel, Valdis Dombrovskis ügyvezető alelnökkel, Paolo Gentiloni gazdaságpolitikáért felelős biztossal és Nicolas Schmittel, a foglalkoztatási jogok biztosával. Győri Enikő fideszes EP-képviselő a hazánknak járó helyreállítási forrásokról kérdezte Gentiloni biztost.



A képviselő rámutatott: "súlyos jogsértésben van a Bizottság." Győri Enikő elmondta, hogy a helyreállítási alapnak létfontosságú szerepe van a gazdaság Covid-válság utáni talpraállításában:

Gentiloni biztos úr az ülésen nem vonta kétségbe azt az állításomat, miszerint jogszerűtlen egyenlőtlenséget teremt, ha egyes tagállamok megkapják a helyreállítási pénzt, míg mások nem.

A képviselő az ülésen emlékeztetett Gentiloni múlt heti kijelentésére, amelyben a Gazdasági és Pénzügyminiszteri Tanács ülésén a biztos elismerte, hogy a "diszkriminációmentesség az oktatás területén" kérdése a magyar terv jóváhagyása visszatartásának egyik indoka, holott eddig tagadta a brüsszeli testület, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt érné Magyarországot ez a hátrányos megkülönböztetés:

"A biztos úr mai kérdésemre az oktatás problémáját részletek nélkül említette, mint a források visszatartásának egyik okát, a jól ismert vádaskodások – korrupció, igazságszolgáltatás – mellett. Mindeközben tudjuk, hogy objektív mérce alapján Magyarországnak ezeken a területeken sincs takargatni valója. Gentiloni úr, bár erre kifejezetten kértem, semmilyen jogalapot sem nevezett meg, tehát a helyreállítási források szabálytalan visszatartásával súlyos jogsértésben van a Bizottság."

– fogalmazott Győri Enikő.

Forrás: Bennfentes

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató