2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hatalmas tüntetés volt Kijevben - evakuálni kellett a képviselőket a Radából (Videó)

Fennmaradásukért tüntető kis és középvállalkozók ezrei gyűltek össze a kijevi kormánynegyedben, hogy az őket felültető hatalom és államfő menesztését, a munkájukat és puszta létezésüket fenyegető intézkedések ellen tiltakozzanak, áll az ukrajnában betiltott ellenzéki televíziós csatorna a ZIK, NEWSONE helyszíni tudósításában.

A csatorna riportere megszólaltatta a demonstráció egyik főszervezőjét, Szerhij Doruticsot. A társadalmi aktivista elmondta, hogy a hatalom minden eszközzel igyekszik elhallgattatni a tiltakozókat, lezárták a kormány negyedhez vezető utcákat, nem engedték be az ország távolabbi részeiből autóbuszokkal érkező tüntetők ezreit. A vállalkozók a munkájukat ellehetetlenítő törvénytervezetek eltörlését, valamint a tevékenységüket segíteni hivatott jogszabályok elfogadását követelik.

Szerhij Dorutics közölte, alaposan csalódtak a regnáló elnökben és csapatában, mert mást tesznek, mint amit a megválasztásuk előtt ígértek. Most gyakorlatilag a kis- és középvállalkozások teljes megsemmisítésén munkálkodik az elnök és az egész kormány.

Ezért követelik, hogy azonnal mondjon le Volodimir Zelenszkij, az egész ukrán kormány és oszlassák fel a parlamentet.

A parlament épülete előtt kialakult zavargások miatt evakuálni kellett az ukrán parlamentből a képviselőket. Állítólag a föld alatti alagúton menekítették ki őket.

 Az országházban csak az újságírók és a biztonsági őrök maradtak benn. A tüntetők ennek ellenére t megpróbáltak bejutni az épületbe, ám a rendfenntartók útjukat állták.

Olyan információ is napvilágra került, hogy egy férfi élettelenül feküdt a járdán. De több rendőr is megsérült. A hírek szerint a demonstráció egyik főszervezőjét, Szerhij Dorutics társadalmi aktivistát letartóztatták - írja a Karpathir.com.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató