2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Trump: Én leszek az USA 47. elnöke

Donald Trumpot lefilmezték, miközben golfozó haverjainak azt mondja, hogy ő volt a 45. és ő lesz az Egyesült Államok "47." elnöke. Trump, aki azt állítja, hogy Joe Biden csalással legyőzte őt 2020-ban, hivatalosan még nem jelentette be jelöltségét 2024-re.

A közösségi médiában terjedő videón az látható, amint Trump az egyik golfklubjában készül ütéshez, a védjegyének számító piros "Make America Great Again" (Tegyük újra naggyá Amerikát) sapkában.

"Elsőként az Egyesült Államok 45. elnöke üthet ("tee", golf kifejezés - a szerk.)" - mondja egyik társa, mire Trump a csoport éljenzése közepette azt válaszolja, hogy

A "45. és 47.".



A Fehér Házból való tavaly januári távozása óta Trump ragaszkodik ahhoz, hogy a 2020-as elnökválasztást -  amelyet a demokrata Joe Bidennel szemben elvesztett - "manipulálták". Bár minden fontosabb közösségi médiaplatformról kitiltották, Trump sajtóközlemények és médiainterjúk útján továbbra is kommentálta az amerikai politikát, és az elmúlt hónapokban több kampányszerű gyűlést tartott, amelyek során többször is célozgatott a 2024-re tervezett visszatérésére.

Azt azonban még nem mondta ki véglegesen nyilvánosan, hogy indul-e vagy sem, 2021 végén azt mondta, hogy "valószínűleg" az idén novemberi félidős választások után tesz bejelentést.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató