2022. május 17. - Paszkál
EUR : 384.69
USD : 368.72
Időjárás ikon20°14°

Nevet vált a Telenor: márciustól Yettel néven fut tovább

2022 tavaszán nevet változtat az ország egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő Telenor Magyarország. Egy szaklap legfrissebb értesülései szerint csütörtök délelőtt a szolgáltató hivatalosan is bejelenti majd az új nevet, ami ez lesz áprilistól:

Yettel.

Az új névvel kapcsolatos végleges döntés tavaly év végén született meg Prágában.

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól a tavaly márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegrót 2021-ben eladta a magyar 4iG Nyrt-nek – írja a lap.

Az adás-vételi megállapodás alapján az új tulajdonos a tulajdonszerzéstől számított 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet az érintett piacokon – ez a határidő eredetileg tavaly márciusban járt volna le, ám a HWSW korábbi információi szerint a PPF és a márkatulajdonos norvég Telenor csoport újabb egy évvel meghosszabbította a névhasználati licenc hatályát annak lejárta előtt, további többéves opciós joggal.

A PPF Csoport azonban nem licenceli tovább a Telenor brandet a régiós távközlési érdekeltségeinél. Ennek eredményeként jövő tavasszal érkezik a Yettel márkanév és a vele járó új arculat, a szolgáltató ezen a néven működik tovább Magyarország mellett Szerbiában és Bulgáriában is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató