2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Élettársa szerint M. Richárdot hagyták szenvedni a börtönben

Ügyvédje szerint a férfi szinte haldoklott a cellában, amikor senki sem segített neki a rosszullétekor.

Mi is megírtuk, hogy M. Richárd decemberben sztrókot kapott a börtönben. A férfi, akit korábban a kecskeméti maffiaperben is elítéltek, karácsonykor lett rosszul, majd a szombathelyi börtönből a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába került, Berettyóújfaluba.

A Dózsa György úti halálos baleset okozóját súlyos állapotban szállították kórházba.

M. Richárd élettársa még soha nem adott interjút, de az eset után megszólalt. Szerinte sorozatos mulasztások történtek a férfi egészségügyi ellátásával kapcsolatban, és embertelenül bánnak Richárddal.

Az élettársa már 22 éve ismeri a férfit, de azt mondja, hogy még sosem látta ennyire borzasztó állapotban őt.

Az internetes beszélgetések során azt látta, hogy zavart, többször elesett a cellában. Több mint 40 kilót fogyott a börtönben. Amikor a férfi nagyon rosszul volt, akkor is előfordult, hogy két órát várt egy pohár vízre. A férfinak több betegsége van, amiket félévente kontrollálni kellene, de úgy tudja, hogy ezek nem történtek meg.

Ügyvédje szerint M. Richárd szinte haldoklott a cellában, amikor senki sem segített neki a rosszullétekor. Elmondása szerint a sztrókja után 24 órát feküdt ellátás nélkül. Az élettársát sem értesítették, négy nappal később másoktól tudta meg, hogy kórházba került a párja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató