2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Közvélemény-kutatás: Trump 6 százalékponttal veri Bident 2024-ben

Ha a jelenlegi amerikai elnök helyett alelnöke, Kamala Harris indul, a republikánusok első számú politikusa még nagyobb fölénnyel, 10 százalékponttal győz.

Amerikában eddig csak egy olyan elnök volt – Grover Cleveland több mint 100 évvel ezelőtt –, aki két nem egymást követő ciklusban töltötte be az elnöki tisztséget. Vajon Donald Trump lehet a második? – teszi fel a kérdést a Neokohn. Egy évvel ezelőtt, a capitoliumi zavargások után ez nagyon valószínűtlennek tűnt, ráadásul letiltotta őt a Twitter, a Facebook és más platformok, így nem nagyon tudott megjelenjen a közösségi médiában. 2021-ben azonban világossá vált, hogy Trump a republikánusok 2024-es elnökjelöltségének első számú esélyese.

Ezt a Harvard-Harris legfrissebb közvélemény-kutatása is megerősítette, egy hipotetikus Biden kontra Trump versenyben 2024-ben Trump hat ponttal veri Bident. Tekintettel a mostani elnök életkorára, jelentős esély van arra, hogy Biden nem indul az újraválasztásért. De ha helyette Kamala Harris alelnök lesz a jelölt, akkor Trump tíz ponttal győz - írja a Neokohn.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató