2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

94 körzetben van jelöltje a Kétfarkú Kutya Pártnak

Kovács Gergely számít arra, hogy ha veszít az ellenzék, akkor a Kétfarkú Kutya Pártot fogják okolni a Fidesz-győzelemért.

„Alapvetően örültem Márki-Zay Péter győzelmének, ahogy a legtöbb Kutyapárt-szimpatizáns is. Azért is volt furcsa, hogy utána az első dolga volt minket rugdosni. Életem legrosszabb hónapja következett azután, hogy szó szerint könyörgött az embereknek: ne ránk szavazzanak.” Ezt mondta a Válasz Online-nak év elején Kovács Gergely. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában elárulta: 15 éve nem szakadt rájuk olyan utálatcunami, mint most.

„Az tök jó, hogy ez nagyjából véget ért, ezt pár hétig kaptuk, Márki-Zay Péter kijelentései után,

úgy tűnik, ma már nem annyira figyelnek az emberek Márki-Zay Péterre. Kicsit sok mindent mondott”

– tette hozzá a társelnök. Kaptak olyanoktól is emaileket, akik szimpatizálnak velük, mégis azt írták nekik, hogy a Kétfarkúak miatt fog maradni a Fidesz-kormány. Szerinte a támadások inkább összehozták a csapatukat, Szabolcs 5-ben indítottak volna egy szekrényt, ő az egyedüli, aki visszalépett, mást nem érintettek a támadások.

Kérdés, meglesz-e a 71 jelölt?

Október végén 85 egyéni indulójuk volt, mára már 94 körzetben van jelöltjük, de ennyi a társelnök szerint kell ahhoz, hogy 71 helyen össze tudják gyűjteni az aláírásokat. Körülbelül ötezer passzivistájuk van jelenleg, de Kovács szerint így is nehéz lesz az ötvenezer aláírást összegyűjteniük. A társelnök örül annak, hogy 71 egyéni jelölt szükséges már a listaállításhoz, különben „belustult” volna, így kénytelenek voltak országos szervezetté alakítani az elmúlt egy évben a Kutyapártot.

Az egyesült ellenzék által komolyabb nyomást nem kaptak a Kétfarkú jelöltek, olyanról tud, hogy volt, aki megjegyezte, hogy nem örül a Kétfarkú jelölt indulásának.

Szerinte a parlamenti küszöb elérését számukra az kockáztatta volna, ha Márki-Zay Péter mondatai megvalósultak volna az előválasztás után, példaként hozta az ellenzék leváltását, vagy egy szervezet felépítése. Kovács Gergely úgy véli, Márki-Zay sokat nem tett azért az elmúlt három hónapban, hogy megszólítsa az ellenzéki szavazókat, sőt, inkább kampányolt a Kutyapártnak, amit akár meg is lehet köszönni neki. Számít arra, hogy

ha veszít az ellenzék, akkor a Kétfarkú Kutya Pártot fogják okolni a Fidesz-győzelemért.

Megjegyezte, hogy feltűnően más a nem fideszes média viszonyulása most a Kétfarkú Kutya Párthoz, mint 2018-ben volt.

Márki-Zay előválasztási győzelmével népszerűbb lett a Kutyapárt

Kovács Gergely örül Márki-Zay Péter előválasztási győzelmének, mert úgy tűnik, így lett népszerűbb a Kutyapárt, de a többi jelölttel nehezebb lenne megnyernie a választást az ellenzéknek. Szerinte még most is nagyobb esély van Márki-Zayjal legyőzni Orbán Viktort, mint Dobrev Klárával. Karácsony Gergellyel az a baja, hogy zuglói polgármesterségénél az látszott, hogy nem tudta kordában tartani azokat, akik többet akartak keresni, mint amennyi jár nekik. Kovács Gergely hisz abban, hogy Márki-Zay Péter egy esetleges győzelem után az esetleges korrupció ellen aktívan próbál majd fellépni. Arra a kérdésre, hogy mi az, amit a Kutyapárt tud és más nem, azt válaszolta: a korrupcióellenes küzdelemről nem sokat hallott még az ellenzéktől. Mint mondta, meg lehetne változtatni bizonyos törvényeket, hogy a jövőben nehezebben lehessen lopni, ezek leginkább átláthatósággal kapcsolatos dolgok. Készítettek egy belső felmérést, négyezer főt értek el, ebből kiderül, hogy a megkérdezettek szerint az ország legnagyobb problémája a korrupt politikusok. 

Arra a felvetésre, hogy Hadházy Ákos éllovasa a korrupció ellenes harcnak, és egy esetleges Márki-Zay-kormánynak a korrupcióellenes tárca nélküli minisztere lenne, azt mondta:

tiszteli Hadházy munkásságát, abban nem biztos ennek ellenére, hogy olyan embert kell erre a posztra tenni, aki mégis a közös ellenzék jelöltje.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató