2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Milánóban a migránsok sörösüvegeket dobáltak a rendőrökre és a helyi lakosokra

A baloldali városvezetés csak a szilveszteri agresszív támadások után jött rá arra, hogy a migránsok által uralt lombard főváros egyre kevesebb turistát vonz, ezért elrendelte az önkényesen elfoglalt közterületek felszabadítását.

 A luxus és divat városát egyre jobban züllesztik az afrikai bevándorlók. A baloldali városvezetés, különösen a szilveszteri agressziókat követően immár kénytelen belátni, a befogadás nem veszélymentes. Sajtóhíradások szerint egyre több közteret sajátítanak ki, vesznek önkényesen birtokba az illegális bevándorlók, majd nyomortanyává amortizálják azokat.
 
Giuseppe Sala, Milánó polgármestere a városlakók többszöri felszólítására rendelte el az önkényesen elfoglalt közterületek felszabadítását.

A beavatkozás azonban csöppet sem volt konfliktusmentes. A hatóságok csütörtök reggel a helyszínre vonultak a központi pályaudvar közeli aluljáró kiürítésére, azonban az afrikai bevándorlók nem szándékoztak elhagyni a sátrakból felállított átmeneti menhelyet. A konfliktus először fenyegetésekkel és kiabálásokkal kezdődött, majd sörösüvegekkel dobálták meg a helyszínen rendet és biztonságot teremteni szándékozó rendőröket. Az agresszió közben többször is felhangzott az Allah Akbar! kiabálás.
 
A területek kiürítése a karácsony előtti napokban kezdődött, de nem hozott végleges megoldást. A hajléktalan bevándorlók csupán a pályaudvar közelébe vonultak át, majd pár hét leforgását követően újra visszatértek a téli hónapokban védelmet nyújtó alagútba. A beavatkozás békés és emberséges lefolytatása érdekében kulturális közvetítők is részt vettek az akcióban, akik több nyelven írt cédulákkal közölték, hogy egy alternatív területet jelöltek ki számukra, ahová átköltöztetnek. Ennek ellenére erőszakos összecsapás alakult ki, az észak-afrikai bevándorlók és a hatóságok között. A rendőrség munkatársainak végül megerősítést kellett kérniük az összetűzések kezelésére és a közrend helyreállítására.
 
Forrás: ilgiornale.it

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató