2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A rendőrség felszólította Hadházy Ákost, hogy ne hazudjon állandóan róluk

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság visszautasítja Hadházy Ákos nagy nyilvánosság előtt tett állítását, amelynek értelmében a pályáztatás és elbírálás jogszerűtlen lett volna,- írja a police.hu.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő 2022. január 30-án 7 óra 56 perckor Facebook-on közzé tett bejegyzésével ellentétben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezi: 

A rendőrség 225 ezer forint/hó ellenértékben bérel mobil toalettet. Ez az összeg a jelenlegi piaci áron is rendkívül kedvező, naponta 500 Ft-os költséget jelent. A szerződés keretmegállapodás, amely mozgási lehetőséget biztosít, a mobil WC-k és szolgáltatások tekintetében. A 15-ből 7 mosdót a határvédelmi szolgálatot ellátó rendőrök és katonák használnak, itt csak bérleti díjat fizet a rendőrség, míg a többi WC az ország két legnagyobb határátkelőhelyének utasforgalmában biztosítja a kulturált mosdóhasználat lehetőségét. Ezeken az átkelőkön több tízezer ember fordul meg naponta, amely miatt a pandémiás időszakban a mosdókat speciális módon és speciális szerekkel, gépekkel naponta akár többször is takarítani kell. 

A pályáztatást a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 81.§-a szerinti, uniós értékhatárt elérő nyílt eljárásban folytattuk le. Jelen eljárás keretében bárki ajánlatot tehetett volna azonban mindösszesen 1 érvényes és 1 érvénytelen pályázat érkezett be, a többi érdeklődő nem vállalta a kihelyezett mobil WC-k napi takarítását. 

Ha Hadházy Ákos megkereste volna a rendőrséget, készséggel álltunk volna a rendelkezésére és minden segítséget megadtunk volna egy tényszerű bejegyzés megírásához- írja a rendőrség a közleményében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató