2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Nem indul a választáson a Volner Párt

A párt minden, a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikustól azt kérte: ne induljanak a 2022-es országgyűlési választáson.

Volner János közösségi oldalán jelentette be, hogy a nevét viselő párt nem indul a 2022-es országgyűlési választásokon. Volner azzal indokolta döntését, hogy „Komoly nehézséget jelent a párt építésében, hogy a párt frontvonalát alkotó értelmiségiek számára a 110 ezer követővel rendelkező Facebook oldalunk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét”.

„Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot” – értékelt a pártelnök, hozzátéve: 

Mivel jobbközép pozíciónk miatt elsősorban jobboldali szavazókat tudunk megszólítani, 5 százalékot el nem érő választási szereplésünk a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné”.

Volner egyúttal arra kérte a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikusoktól, azaz Varga-Damm Andreától (Reformerek), Bencsik Jánostól (Polgári Válasz) és T. Lászlótól (Mi Hazánk), hogy kövessék példáját, ne induljanak a választáson, és „ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató