2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev Klára bejelentette: nem veszi át országgyűlési mandátumát, EP-képviselő marad

Sok a tennivaló itthon, ezért nem pályázott újra az EP alelnöki székéért, de a mandátumát nem fogja átvenni Dobrev Klára, aki tehát európai parlamenti képviselő marad. A DK politikusa erről a JelenValó legújabb adásában beszélt.

Dobrev a műsorban elárulta azt is: bár „még nem dőlt el 100 százalékosan”, Márki-Zay Péter arra kérte, hogy legyen a második az ellenzéki pártok közös listáján, és ha a pártelnökök is úgy döntenek, elfogadja a miniszterelnök-jelölt felajánlását.

A DK-s politikus szerint egyébként „kőbe van vésve” Márki-Zay Péter miniszterelnöksége. Ha megvan a parlamenti többség, őt fogjuk megválasztani – jelentette ki.

Dobrev Klára április utáni jövője a hétfői Egyenes beszédben is szóba került. Itt a DK politikusa kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy az EP-ben vagy az Országgyűlésben folytatná-e a pályafutását. Dobrev Klára az Egyenes beszédben azt mondta: Márki-Zay Péterrel abban maradtak, hogy arra a kérdésre, hogy kire hol van szükség április után, április 4-én térnek vissza.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató