2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyurcsány sikeres évet zárt: százmillióval többet érnek az értékpapírjai, mint tavaly

A bukott miniszterelnök sikeres évet zárt. Arra is volt kerete, hogy 47 milliót adjon a pártjának és 25 milliót egy titkos magánszemélynek.

Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az Országgyűlésről szóló 2012. évi törvény alapján.

Így tett Gyurcsány Ferenc is. A DK elnökének ingatlanvagyona nem változott az előző évhez képest: továbbra is tulajdonában áll egy pápai ingatlan, valamint felerészben egy kötcsei 3295 négyzetméteres ingatlan. Ami a DK-elnök céges érdekeltségeit illeti: továbbra is az Altus Portfolió Kft. tulajdonosa. A cégből egyébként a tárgyi évben 6,2 millió forintnyi jövedelemhez jutott vagyonnyilatkozata szerint.

A DK-vezérnek van még egy több mint 348 millió forintos lakásvásárlási előleg követelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett.

Több mint 100 milliós értékpapír-növekmény egy év alatt

Gyurcsány értékpapír-megtakarítása is jelentősen, egy év alatt 823 millió forintról 928 millió forintra nőtt. Ez több mint 100 milliós növekmény egy év alatt.

A vagyonnyilatkozat szerint ugyanakkor a baloldal vezérének valamelyest nőtt a banki hitele, amely egyik évről a másikra 58 millió forintról 60 millióra emelkedett. Gyurcsány korábbi, 214 millió forintos értékpapír fedezetű hitele 288 millióra duzzadt. A nyilatkozatból az is kiderült, hogy 47 millió forintot adott a dk-nak, és egy magánszemélynek is adott 25 millió forintot.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató