2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Közel ötvenmilliót tapsolt el Makizaj Facebook–hirdetésekre

A Facebook hirdetéstárából kiderül, hogy már közel ötvenmillió forintot tapsolt el közösségi oldalával kapcsolatos hirdetésekre Márki-Zay Péter – szúrta ki a Mandiner. A portál szerint nem tudni, miből finanszírozza a baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt a vehemens online kampányt ugyanis a vagyonnyilatkozata alapján nem engedhet meg magának ekkora kiadásokat.

A hétfőn leadott vagyonnyilatkozata szerint ugyanis Márki-Zaynak nem futja arra, hogy ötvenmilliót költsön a Facebookon. A politikus ennek ellenére már 49 945 769 forintot (csak az elmúlt hét napban közel 10 millió forintot) hirdetett el Facebook hirdetéstára szerint. Az „átláthatóság jegyében” megy a titkolózás, nem tekintheti meg akárki Márki-Zay kampányelszámolását. Az alábbi kép hűen tükrözi, mit is jelent a baloldal számára az átláthatóság.

Amikor rákattint az érdeklődő a „2020–2021. november” (avagy az előválasztási kampányt magába foglaló időszak) linkjére a „Kampányelszámolások” menüpontban jelszót két a weboldal. Márki-Zay Péter 2020–2021. novemberi kampányelszámolását még mindig nem lehet megtekinteni a weboldalán. A Facebook hirdetések Márki-Zay nevén futnak, azonban könnyen lehet, hogy nem ő a hirdető, akinek egyelőre homály övezi a személyét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató