2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

A Spar és a Lidl mennyiségi korlátozást vezetett be a hatósági áras élelmiszerekre, az Aldi és a Tesco még gondolkodik

A kormány döntése alapján életbe lépett az árstop egyes alapvető élelmiszerekre, több üzletlánc mennyiségi korlátozást vezetett be a hatósági áras termékekre.

Spar: mindent korlátoznak

A Spar Magyarország mennyiségi korlátozást vezetett be minden üzletében a kormány döntése alapján hatósági árral szabályozott termékekre február 1-től.

Az áruházi és online vásárlások esetében a búzafinomlisztből és a kristálycukorból 10 kilót, a napraforgó-étolajból 10 litert, a 2,8 százalékos tehéntejből pedig 12 litert vásárolhatnak egyszerre a vásárlók. A sertéscomb esetében 10 kg, a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálca vagy 3 kg lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője azt mondta, a kiemelkedő érdeklődés miatt döntöttek a mennyiségi korlátozás bevezetéséről, a döntéssel azt szeretnék elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez.

CBA: aki akar, korlátozhat

A CBA-hálózathoz tartozó vállalkozások maguk dönthetik el, hogy vezetnek-e be mennyiségi korlátozást a hatósági áras termékekre. Egyes üzleteikben van értékesítési korlát, de többségben vannak azok az egységek, ahol erre egyelőre nem volt szükség – közölte az MTI-vel a CBA kommunikációs igazgatója.

Fodor Attila azt mondta, a lakosság ellátását zavartalanul szeretnék biztosítani, ezért tartották szükségesnek limitálni a mennyiségeket azokban a boltokban, ahol felvásárlást tapasztaltak. A mennyiségi korlátozás a CBA üzleteiben nem egységes, különböző limitek léptek életbe az adott vállalkozás döntésétől függően.Lidl: mindenhol mennyiségi korlátozás van

A Lidl Magyarország is azt közölte az MTI-vel, hogy február 1-től mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső élelmiszerekre. Az egyszerre megvásárolható termékek mennyiségének maximalizálását a vállalat a vásárlók érdekében hozta meg, hogy folyamatosan biztosítsa az áruellátást, elkerülve az egyéb kereskedői felvásárlás lehetőségét – közölték.

A maximálisan megvásárolható mennyiség a Koronás kristálycukor és Belbake búzafinomliszt esetében 10-10 kg, a 2,8 százalékos zsírtartalmú Pilos UHT tejnél 12 liter, a VitaD'or Napraforgó-étolaj esetében 10 liter.

Tesco: egyelőre nincs korlátozás

A Tesco Magyarország közölte, hogy az áruházaiban a hatósági ár hatályba lépése után előfordulhat, hogy egyes hatósági ár alá tartozó termékek a 2021. október 15-i árnál is kedvezőbb áron lesznek megvásárolhatók. Ezekre vonatkozóan állítanak be limitet az egyszerre maximálisan megvásárolható mennyiségre. A normál háztartási mennyiség terméktől függően 5-12 darab. De az árstop életbe lépésének napján semmilyen termékre nem vonatkozik mennyiségi korlátozás – közölte az áruházlánc.

Az Aldi még vizsgálódik

Az Aldi Magyarország azt közölte, hogy egyelőre vizsgálja a lehetőségét a hatósági áras termékek esetben egy esetleges mennyiségi korlátozás bevezetésének. (MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató