2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Halálosan megfenyegették az iszlamizációról forgató francia riporternőt

A műsorban szereplő fiatal jogász után a riportot készítő újságírót is halálos fenyegetések érték, rendőri védelmet kapott Franciaországban. A belügyminiszter szerint mindent megtesznek az elkövetők kézre kerítése érdekében, Éric Zemmour jobboldali elnökjelölt szerint pedig több millióan hálásak a riporternő bátorságáért.

Halálos fenyegetéseket kapott az a riporternő, aki a Franciaország eliszlámosodásáról szóló riportműsort készítette. Nem ő az első, akit a műsor kapcsán támadtak.
 
A Zone Interdite (tiltott zóna) nevű francia műsor riportját követően elszabadultak az indulatok. A riport ugyanis részletesen beszámolt róla, hogy a fővárostól alig két órányira lévő Roubaix nevű település olyan mértékben eliszlámosodott, hogy egymást érik a halal hentesek, iszlám köteteket árusító könyvesboltok és több olyan játékboltot is találtak a riporterek, ahol az iszlám tanoknak megfelelő, arc nélküli babákat árulnak.
 
A műsort követően a riportban szereplő fiatal helyi jogász, Amine El Bahi elérhetőségét közzétették a közösségi oldalakon, majd több halálos fenyegetést is kapott, volt, aki a torkát vágta volna el, de lefejezéssel is megfenyegették – a 25 éves férfi a BFMTV műsorában beszélt a történtekről.
 
Ezzel azonban még koránt sincs vége a fenyegetéseknek, most a riportot készítő újságíró, Ophélie Meunier kapott halálos fenyegetéseket, ami miatt rendőri védelem alá helyezték.
 
A Le Figaro nevű lap szerint a fiatal újságíró és a jogász semmiféle bűnt nem követett el, hiszen az egyik csak a riporteri munkáját végezte, míg a másik bemutatta a város eliszlámosodását. A lap ugyanakkor kitér rá, hogy a történteket követően egyértelművé vált az iszlamizmus és a terrorizmus közötti kapcsolat, ugyanis az iszlamizációt bírálók szinte automatikusan fenyegetések célpontjává válnak, a rendvédelmi szolgálatok pedig képtelenek megbirkózni a nagy számban érkező fenyegetésekkel.
 
A megfenyegetett újságíróval kapcsolatban megszólalt az egyik legnépszerűbb jobboldali politikus, Éric Zemmour is, aki azt írta a Twitteren, hogy francia hazafiak milliói hálásak Ophélie Meunier-nek a bátorsága miatt.
 
Gérald Darmanin szintén reagált a történtekre, a belügyminiszter azt írta egy Twitter-bejegyzésben, hogy kiadta azt az utasítást, amit minden alkalommal megtesz, amikor egy újságírót komoly fenyegetés ér, hozzátéve, hogy a riporter rendőri védelem alatt áll és meg fogják találni a fenyegetőket.
 

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató