2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab újabb kampányfogása: most a kötelező oltás ellen harcol

A 300 forintos vizitdíj ellen a Fidesz egykor lázadt, de a 20 ezer forintos PCR-tesztet most bevezették – Jakab Péter, a baloldali Jobbik elnöke szerint ezt okkal tartják igazságtalannak az emberek.

Hozzátette, azok számára, akik nem akarják felvenni az oltást, biztosítani kéne az ingyenes teszteket, hiszen a társadalombiztosítás lényege ez lenne.

Nem tartja jó ötletnek az oltás kötelezővé tételét Jakab Péter. A Jobbik elnöke a kommunista Klubrádióban arról beszélt, hogy az államigazgatásban dolgozók, a tanárok, a rendőrök, a tűzoltók, megérzik a hátrányát annak, hogy védettségi igazolvány hiányában 20 ezer forintos PCR-tesztet kell váltaniuk akár egy fogorvosi beavatkozás előfeltételeként is.

Szerinte az emberek nem tartják igazságosnak, hogy nem dönthetnek a saját testükről, hanem a kormány kényszeríti őket arra, hogy vegyék fel az oltást, különben hátrány éri őket. "Annak idején a Fidesz a 300 forintos vizitdíj ellen lázadt, most viszont a 20 ezer forintos PCR tesztet ők vezették be" – tette hozzá. Megjegyezte, szerinte ezt is nagyon igazságtalannak tartják a szavazók.

Véleménye szerint az oltást azért sem lehet kötelezővé tenni, mert az általánosan bizalmatlanságot kelt. Nem kötelezni kell a választópolgárt, hanem gondoskodni kell róla, hogy felvehesse az oltást, és arról is, ha nem akarja felvenni, akkor biztosítson számukra ingyenes tesztet. Jakab úgy véli, hogy a társadalombiztosításból lehetne fedezni mindezt. Így szerinte azok az emberek is biztonságosan végezhetnék munkájukat, akik valamilyen okból nem oltatták be magukat.

Hangsúlyozta, ebben nem lát hasonlóságot a Mi Hazánk által képviselt nézetekkel, akik "covid-diktatúrára" hivatkoznak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató