2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Menekülés közben belerohant egy kamionba egy embercsempész Tatánál

Az M1-es autópályán egy szerb rendszámú autó sofőrje nem állt meg a rendőri jelzésre, lehajtott, majd belefutott egy kamionba.

Az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvényénél, Tata térségében akartak kivezetni a rendőrök egy járművet február 2-án 7 óra 30 perckor. Az autó vezetője azonban  nem állt meg, lehajtott a sztrádáról és Tata belterületén hátulról nekiütközött egy kamionnak. A baleset során még egy járműben keletkezett anyagi kár.

A balesetet okozó autó szerb rendszámú volt - olvasható a police.hu-n -, és az embercsempész mellett 5, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A jelenlegi adatok szerint, a balesetben három bevándolró és a vétlen jármű vezetője könnyebben sérült. Az intézkedések jelenleg folyamatban vannak.

A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak: alapesetben ezért egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató