2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mosdókagylóba nyomta a Covid-oltásokat egy háziorvos a felkarok helyett, hatvanmilliót szedett be érte oltásellenesektől

Egy budapesti háziorvos szakasszisztensével együttműködve azt a gyakorlatot alakította ki, hogy valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki a koronavírus elleni védőoltás tényleges beadása nélkül – adta hírül közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. Sokan jelentkeztek náluk, akik az oltásra nem tartottak igényt, azonban a védettségi igazolásra szükségük volt, és ezért 15 000 és 30 000 forint közötti összeget fizettek.

A gyanúsítottak az összegen egyenlő arányban osztoztak. A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

Az ügyészség elrendelte a két egészségügyi dolgozó őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket korrupciós bűncselekmény miatt – amelyet a háziorvos tettesként, míg a szakasszisztens bűnsegédként követett el – majd indítványozta letartóztatásukat. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szerdán dönt.

Az ügyben eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatására került sor, azonban sem az egészségügyi dolgozók, sem pedig a két rendőr nem tett vallomást. A megvesztegetett egészségügyi dolgozóktól közel 60 millió forint korrupciós pénzt foglaltak le, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató