2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szurkolók támadták meg a dunaújvárosi játékosokat

Botrányos hírről számolt be a Dunaújváros futsalcsapata: az együttes játékosait a hétfői nagykanizsai NB II-es meccs után megtámadták a hazai szurkolók.

A mérkőzésen a házigazda már 4–1-re és 5–2-re is vezetett, és bár innen is felálltak a vendégek, az utolsó előtti percben a Nagykanizsa visszavette az előnyt. Maradt azonban még egy csavar; az utolsó percben Kovács Krisztián góljával a Dunaújváros 6–6-ra mentette a meccset.

A lefújást követően a hazai szurkolók egy szűk csoportja megpróbált elégtételt venni a dunaújvárosi játékosokon.

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a tegnapi, Nagykanizsa elleni mérkőzés után egy tíz-tizenkét fős, nagykanizsai érzelmű, símaszkot viselő szurkolócsoport megtámadta csapatunk játékosait, miközben ők a csapatbuszba igyekeztek beszállni. A megfélemlítésen túl verbálisan és fizikailag is bántalmazták őket

– számolt be az esetről a vendégcsapat a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy az együttes mélységesen elítéli az erőszakot és az ilyen jellegű viselkedést a sportpályán és azon kívül is.

Az ügy kapcsán kiderült, hogy a srácaink nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is kiállnak egymásért. Viselkedésükkel példát mutattak mindannyiunknak, méltó módon kezelték a helyzetet

– tette hozzá a klub, kiemelve, hogy igyekeznek minden támogatást megadni a játékosoknak, hogy a traumát feldolgozzák, és hogy a rendőrségi ügy, valamint az MLSZ vizsgálatának lezárásáig a témában nem kívánnak további nyilatkozatot tenni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató