2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az ellenzék bejelentette: kormányváltás után mindenkinek adunk egy gigát

Kormányváltás után mindenkinek ingyenes 1 gigabyte-os mobilinternet-csomagot biztosítana az ellenzék – jelentette be a Egységben Magyarországért csütörtöki, digitalizációról szóló sajtótájékoztatóján.

A digitális állami szolgáltatások fejlesztését ígéri az egységes ellenzék a programjában – írja a Napi.hu az ellenzéki összefogás csütörtöki, digitalizációról szóló sajtótájékoztatója nyomán.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje - aki közgazdásznak hazudja magát - azt mondta:

bár a magyar kormány az előző, európai uniós finanszírozási ciklusban tízszer többet költött különböző közigazgatási és közszolgáltatási fejlesztési célokra, mint a világ egyik legjobban digitalizált állama, Észtország, a forrásokat mégsem osztották el jól.

A momentumos hozzátette, hogy Magyarország ezért is kullog az uniós rangsor közepén, végén ezen a téren.

Az ellenzék szerint azonban a digitális kormányzás kérdése egy társadalmi ügy, ugyanis a társadalmi jólét alapját biztosítja a XXI. században, és éppen ezért kapott külön fejezetet az összellenzéki programban.

A tervezett intézkedések között olyanok szerepelnek, mint

a mindenki számára ingyenes 1 gigabyte-os mobilinternet-csomag;

ingyenes laptop és tablet a diákoknak; távvizitre és távdiagnosztikára alkalmas digitális egészségügyi rendszer; felnőttek digitális továbbképzésének támogatása; vagy a közigazgatás és a közszolgáltatások teljeskörű digitalizációja.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató