2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Kreml reagált a Bloomberg Ukrajna megtámadásáról szóló tévcikkére

„Aligha történt provokáció, nem kell túlértékelni” – mondta Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ hírügynökség szerint arra reagálva, hogy a Bloomberg hírportál véletlenül kiélesített egy cikket „Oroszország megtámadta Ukrajnát” címmel.

Peszkov hozzátette, hogy a lap elnézést kért a történtekért.



A szóvivő szerint azonban az ügy rávilágít arra, menyire veszélyesek az ilyen feszültségek, amelyeket – szerinte – a Washingtonból, európai fővárosokból és Londonból hallható agresszív kijelentések fűtenek. Peszkov szerint a feszültségeket a nyugati katonák orosz határok közelébe való telepítése, illetve az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok okozzák. És feszült helyzetben minden szikra veszélyes.

Arról nem beszélt, hogy Oroszország jelentős csapatösszevonásokat hajtott végre Ukrajna körül, a szomszédos Belaruszban pedig jelentős hadgyakorlatot tart.

A Bloomberg bocsánatkérő közleményében azt írták, több forgatókönyvvel is készülnek, ezek közül élesítették tévedésből az egyiket. Az anyagot eltávolították, és vizsgálatot indítottak, hogy kerülhetett ki ez a hírek közé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató