2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Csodálatos: Bronzérmes a magyar vegyes váltó Pekingben

Bronzérmet szerzett a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar vegyes váltó a pekingi téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya versenyén.

A magyar mixváltó egy szerencsétlen, és vétlen esés miatt végül nem az aranyért csatázott, de így is a harmadik helyen végzett a gyorskorcsolyázók versenyében a pekingi téli olimpián.

A magyar csapat a negyeddöntőben, majd az elődöntőben is első helyen jutott tovább, az elődöntős futamban ráadásul két riválist, az oroszokat és az amerikaiakat is kizárták, miközben a mieink szép versenyzéssel végeztek az első helyen.

A döntőben ugyanaz a négyes kezdett, mint az elődöntőben, azaz Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaoang (a negyeddöntőben még John-Henry Krueger indult) és Liu Shaolin Sándor alkotta a magyar csapatot.

A kezdés után ketten is elestek – köztük Jászapáti –, de egyből visszafújták a rajtot. A magyar váltó a negyedik helyen kezdett, de az első kör végére a fiúk a harmadik helyre hozták fel a csapatot. Kónya aztán a második helyen váltott, de egy kanadai esés őt is elsodorta, így visszaesett a magyar csapat a negyedik helyre.

Kanadát viszont kizárták utólag, így meglett a bronzérem.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató