2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Posta Imrét kiengedték a börtönből

Négy hónap börtönben töltött idő után szabadon engedték annak a szélsőséges csoportosulásnak a vezetőjét, amelyre azután csaptak le a TEK kommandósai, hogy az egyik rendezvényükön többek között Orbán Viktor miniszterelnököt, Áder János államfőt, a kormány tagjait, főbírókat, járványügyi szakértőket és állami szervek, valamint ellenzéki pártok vezetőit is „halálra ítélték” – tudta meg a Blikk.

A Blikk értesülései szerint P. Imre már több mint egy hete, január 27-én hazatérhetett, ezzel viszont nem véletlenül nem dicsekedett eddig a korábban rendszeresen működtetett internetes blogoldalán.

Annak használatát megtiltották neki - írja a lap.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin kérdésünkre elmondta: ugyan indítványt tettek a férfi letartóztatásának meghosszabbítására, ám a bíróság enyhébb, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, bűnügyi felügyeletet rendelt el. A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése a fellebbezés miatt még nem végleges, erről várhatóan a jövő héten döntenek majd. Ennek ellenére P. Imrét szabadon kellett engedni, nyomkövetővel a bokáján térhetett vissza vidéki otthonába a feleségéhez.

– A letartóztatását korábban elrendelő okok, a társai befolyásolása, a szökés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennállnak, de a nyomozás előrehaladtával ezek súlya – többek között a férfi együttműködése miatt – jelentős mértékben csökkent – indokolta lapunknak a döntést a Fővárosi Törvényszék szóvivője, dr. Szabó József Tamás.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával és emberölésre való felbujtással gyanúsított egykori katonai, majd rendőrségi pszichológus most csak külön engedéllyel hagyhatja el az otthonát, de ezen kívül más szabályokat is be kell tartania.

– Egy másik megszabott magatartási szabály szerint

távol kell tartania magát a Facebook közösségi portáltól és a YouTube videómegosztó használatától is.

Ezt külön ellenőrzi a rendőrség. Megszegésük esetén rendbírságot kaphat, de súlyosabb esetben akár újra elrendelhetik a letartóztatását is – magyarázta a szóvivő.

A közösségi média felületeinek használatáról azért tilthatták le, mert azokon keresztül terjesztették a szélsőséges nézeteiket. Az elmúlt hónapokban ezeken egyébként a felesége rendszeresen közzé tette azokat a hosszas leveleket is, amiket P. küldött neki a börtönből.

Ismert, tavaly szeptember végén fogták el a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport vezetőjének tartott P. Imrét, K. Áront és még egy társukat, majd a nyomozás során két újabb gyanúsításra került sor. A büntetőeljárás azután kezdődött, hogy a két férfi egy pikniken készült videófelvételen kormánytagokra és politikusokra halálos ítéleteket hirdetett ki, majd P. Imre arra buzdította híveit, hogy hajtsák végre ezeket. Úgy tudni, a magát bírónak nevező K. Áronnak továbbra is a börtönben kellett maradnia.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató