2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A tolvajok ellen akart védekezni, börtönbe kerülhet

Áramot vezetett a kerítésébe egy dabasi férfi, hogy távol tartsa a betörőket, amiről egy helybéli értesítette a rendőrséget, akik eljárást indítottak ellene. Az idős férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg, ami a büntető törvénykönyv szerint akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

A rendőrséget szerdán értesítette egy helybéli, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésbe. Előző este kapujának kilincsére fogva bizsergést érzett és a kiskapu nyitáskor szikrázott. Az áramszolgáltató munkatársai még aznap este kiszálltak a helyszínre és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve. Az ott lakóval nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget a police.hu tudósítása szerint.

A rendőröknek sikerült felvenni a kapcsolatot a házban lakó 66 éves férfivel, aki a helyszínen úgy nyilatkozott: vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt tette, amit tett. Későbbi kihallgatásakor már kevésbé volt beszédes, jegyzőkönyvbe rögzített vallomást nem tett.

A helyszínen kiderült: egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot. A rendőri intézkedés idején a kerítésben 8 A áramerősséget, valamint 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató helyszínre kért munkatársai - írja a Police.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató