2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Kocsis Máté: az a leghelyesebb, ha az emberek döntenek a gyermekvédelmi vitában

Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a gyermekvédelmi törvényről. A Fidesz frakcióvezetője szerint nem szabad hagynunk, hogy kívülről próbálják irányítani a magyar családokat. Mint fogalmazott, amikor Brüsszel és a Soros-féle szervezetek támadják Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, akkor az a leghelyesebb, ha a magyar emberek döntenek.

Kocsis Máté kifejtette, mesekönyvekből, reklámokból, az internet különböző felületeiről olyan szexuális irányultságokkal kapcsolatos propaganda árad a kiskorúakra, amit távol kell tartani tőlük. Kizárólag a szülőknek van joga dönteni gyermekeik neveléséről. Felidézte, hogy az Országgyűlés tavaly fogadta el a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvényt, amelyről komoly vita alakult ki, az unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, emellett nemzetközi médianyomás nehezedett az országra, a Soros-féle NGO-k, és álcivil szervezetek széles körű támadást indítottak a szabályozás ellen.

Döntsenek az emberek, az a leghelyesebb

– fogalmazott. A kormánypárti politikus érthetetlennek nevezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kirohanását a gyermekvédelmi törvény ellen.

Minden anyát és apát felháborít az, amit Márki-Zay Péter mondott, amikor megkérdőjelezte, hogy az apa férfi és az anya nő

– tette hozzá, jelezve: a baloldal jelöltje akkor járna el helyesen, ha megvárná a népszavazás eredményét, mintsem, hogy sértegeti a más véleményen lévőket. Kocsis Máté a Márki-Zay Péter által kezdeményezett miniszterelnök-jelölti vitáról szólva azt mondta, a vita nagyon beakadt a baloldali miniszterelnök-jelöltnek.

Ez a vita annyira fontos dolog nála, hogy most konkrétan vitában áll a nyugdíjasokkal, a vidékiekkel, a minimálbéresekkel, a fogyatékkal élőkkel, munkavállalókkal, újságírókkal, politikai elemzőkkel

– tette hozzá. A frakcióvezető az interjúban beszélt arról is, hogy a gyermekvédelmi törvény utolsó elemeként február 1-jétől elérhető a pedofil bűnelkövetőkről szóló nyilvántartás, amivel lehetőséget kapnak a szülők arra, hogy ellenőrizzék azokat, akik a gyermekük körül felbukkannak. Hangsúlyozta, a nyilvántartásban nevekre lehet keresni, olyan bűnelkövetőkre, akiket korábban gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt ítéltek el.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató