2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Besült a mutatvány: Kanadát utánozták volna a magyarok, kettő teherautóval vergődnek

Délután negyed háromig körülbelül nyolcvan autó gyűlt össze az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál azért, hogy tömörülésükkel elindítsanak egy magyar és nemzetközi kamionosokkal való több napos szolidaritási akciót, melynek célja ezen kívül a globális elit visszaszorítása is.

Erről Szűcs Attila, az esemény szervezője beszélt a helyszínen. 

Úgy tudják, megyei városokból és Erdélyből is jönnek majd konvojok. Azonban csak egy-két teherautós volt látható a szolidaritási akcióban, mellette kb. nyolcvan személyautós gyülekezett. A tervek szerint az odaérkezők többsége Mogyoródon éjszakázik majd.

A "kanadai mintára megszervezett" hétfői, magyarországi megmozdulást egy többnaposra tervezett demonstráció kezdetének szánják.

Az eseménysorozatnak a Hungarian Freedom Convoy 2022 nevet adták, és a kiírás szerint lényegében a nagyobb, nemzetközi World Freedom Convoy 2022 magyarországi ágáról van szó. A terv az, hogy a különböző országokból egyszerre, február 14-én érkezzenek be a konvojok Brüsszelbe.



A kiírás szerint a magyar menetrend a következő: az ország különféle szegleteiből induló kamionosoknak, furgonosoknak, autósoknak hétfő délelőtt 10 órától 16 óráig van gyülekező Budapest mellett, az M3-on, a mogyoródi leágazásnál. Hétfő este 18 órakor a Hősök terére vonulnak 200 számozott autóval, ahol felolvassák a követeléseiket, majd fáklyákkal vonulnak át gyalogosan a Kossuth térre, ahol újra ismertetik, miért állnak ki. Kedden a Várba készülnek menni, hogy ott 10 órakor Áder János köztársasági elnöknek nyújtsák át a követeléseiket.

„További programot az élet alakítja”

– áll a kiírásban.

A szervezők a résztvevőket arra kérték, hogy minden autós dekorálja a járművét szövegekkel, magyar zászlókkal, jelképekkel, olyanokkal, amelyek láttán a járókelők, közlekedők könnyen be tudják azonosítani, mi a célja a konvojhoz való csatlakozásnak, a tüntetésnek.

A kiírás szerint a demonstráció békességét fehér szalag jelzi, a másik fő jelképük pedig a szabadságvágyat megjelenítő tűz, a fáklya.

„Cselekvésre szólítunk mindenkit; aki úgy érzi, hogy elég, és elutasítja az alaptalan és jogtalan kényszerítő intézkedéseket; aki úgy érzi felnőtt és felelős, hogy maga döntsön egészsége és gyermekei sorsa felől; akinek meggyőződése, hogy valós és tudatos demokráciára, társadalmi megegyezésre van szükség az uralkodó erők jog-csavarta diktatúrája helyett”

– áll a megmozdulásra vonatkozó felhívásban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató