2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egész napos, akár határozatlan ideig tartó sztrájkot tartanának a pedagógusok március 16-án

Március 16-án egész napos, akár határozatlan idejű sztrájkot tartanának a pedagógusok, közölték az érintett "érdekvédelmi szervezetek".

Mint ismert, néhány napja teljes lebőgés volt a vergődésük. A liberális csürhe eseményéről beszámoltunk.

Ennek ellenére a két balos szakszervezet egymás között megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, az erről szóló javaslatukról pénteken tárgyalnak a kormány képviselőivel – közölte az RTL Híradóval Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja.

A „még elégséges” szolgáltatásokról azért szeretnének megállapodni, hogy ne kelljen bírósághoz fordulni. Azonban ha nem tudnak megállapodni erről a kormánnyal, akkor bírósághoz fordulnak, mert jogerős ítélet nélkül nem szeretnének sztrájkolni.

Az ellenzék is támogatta az akciót.



Nagy Erzsébet azt mondta, teljes sztrájknapokat terveznek, ezek során pedig nem biztosítanának mindenhol gyermekfelügyeletet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden közleményt adott ki arról, hogy 2010-hez képest két és félszeresére nőttek a pedagógusbérek. A kormány terve szerint 2023-ban további nagyobb béremelés lehet.

Január 31-én "sztrájkoltak" a pedagógusok, az Emmi többször is törvénytelennek nevezte a sztrájkot, fellebbezett is a jóváhagyó bírósági ítélet ellen, a minisztérium szerint

a baloldal műve a tiltakozás.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató