2022. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon33°19°

Felborult egy migránsokat szállító kisbusz Kiskunlacházánál

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz szerdán Kiskunlacháza térségében, a baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. Huszonhat migránst elfogtak a rendőrök, a kisbusz vezetőjét még keresik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A kisbusz nem sokkal fél tizenkettő előtt a 5204-es úton, egyelőre ismeretlen okból árokba hajtott, ezután felborult. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőrt keresik.

Közölték, a migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a Pest megyei rendőrök elfogták és előállítják őket. Az illegális migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató