2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gulyás: A baloldalon egyre inkább balesetként tekintenek az általuk rendezett előválasztásra

Kifejtette továbbá a miniszter, hogy nem kizárt a választásokba történő külföldi beavatkozás, de nem lesz jelentősége, „hiszen edzettek vagyunk már”. Interjú.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tartja kizártnak, hogy külföldről beavatkoznak az áprilisi országgyűlési választás kimenetelébe, ám szerinte ennek nem lenne döntő jelentősége, „hiszen edzettek vagyunk már”. Gulyás Gergely erről a Demokrata című hetilap legfrissebb számában megjelent interjúban beszélt.

Azt mondta, köztudott, hogy a fontos kérdésekben az európai fősodorral szemben állást foglaló magyar kormányzásra „a külföld nem elismeréssel, hanem támadással reagál”.

A nyugat-európai elit a legszívesebben önmagát látná Magyarország hajójának kormányánál;

a bevándorlásbarát, LMBTQ-lobbista, internacionalista kormányzást szereti, és ellenszenvvel viseltetik a nemzeti alapokon nyugvó politikával szemben – fogalmazott a miniszter, hangsúlyozva, szuverén országként minden külföldi beavatkozást visszautasítanak.

A választásról

Nincs erősebb érv, nincs nagyobb demokratikus legitimáció annál, mint egy érvényes népszavazás, ahol a választópolgárok többsége világosan állást foglal ezekben a kérdésekben – mutatott rá, hangsúlyozva, hogy az állam kötelezettsége a gyermekek testi-lelki fejlődésének garantálása.

Gulyás Gergely elmondta:

a kormánypártok olyan kampánnyal készülnek, amely világossá teszi, hogy az országgyűlési választásnak rendkívüli tétje van.

Az elmúlt bő egy évtized eredményeit és az azt megelőző szűk egy évtized kudarcait képviselő pártok állnak egymással szemben – fogalmazott.

Jelezte: a munkanélküliség a korábbi egyharmada alá esett, az átlagbér mintegy 140 százalékkal nőtt, Európa legmagasabb költségvetés-arányos családtámogatása a magyarországi, csökkentették a munkát terhelő adókat, visszaadták a 13. havi nyugdíjat és 1,1 millió külhoni magyar kapott állampolgárságot.

A baloldali kormányokról

Ezzel azt állította szembe, hogy a baloldali politikusok jelentős része volt már kormányon, és az a rendszerváltoztatás utáni magyar történelem legkárosabb időszaka volt. Éppen ezért saját kormányzati teljesítményük mellett, illetve a miénkkel szemben valódi érveik nincsenek – fogalmazott Gulyás Gergely.

A miniszter megemlítette, 2010-ben a baloldal két célt tűzött maga elé: megszabadulni Gyurcsány Ferenctől és karanténba zárni a Jobbikot, most pedig

Gyurcsány vezetésével a Jobbikkal testvéri csókban egyesülve indul harcba a hatalomért”,

ami a hatalomért bármit és bárkit feladni képes teljes elvtelenség.

A miniszterelnök-jelölti vitáról

Gulyás Gergely közölte, nem lát rá esélyt, hogy lesz miniszterelnök-jelölti vita, hiszen „ha valaki objektívan megnézi a mögöttünk hagyott három hónap eseményeit, akkor nincs olyan érzése, hogy a baloldal vezetője Márki-Zay Péter lenne”.

A miniszterelnök-jelöltnek az ötletei csak akkor válnak valóra, ha Gyurcsány Ferenc jóváhagyja őket.

A baloldalon egyre inkább balesetként tekintenek az általuk rendezett előválasztásra,

és állandó felügyelőket keresnek a miniszterelnök-jelölt mellé, aki viszont – messiástudattól vezérelve – tanítványokat lát gondozóiban. Aligha érdemes olyasvalakivel vitatkozni, aki összevissza beszél, és még egy esetleges győzelem esetén sem dönthet érdemben az ország sorsáról – fogalmazott.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e a miniszterelnök, úgy nyilatkozott:

várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről”.

A Fidesz által köztársasági elnöknek jelölt Novák Katalinról szólva Gulyás Gergely kiemelte: a politikus érdeme, hogy „az elmúlt évtizedben olyan családtámogatási rendszert sikerült kiépíteni, amelyre még kritikusaink nagy többsége is elismeréssel tekint”, a korábban a Külügyminisztériumban dolgozó, négy nyelven beszélő politikus pedig kiválóan alkalmas a nemzeti egység kifejezésére itthon és külföldön.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató