2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Liu Shaoang negyedik, Liu Shaolin Sándor hatodik 1500 méteres gyorskorcsolyában az olimpián

A pekingi téli olimpián a férfiak 1500 méteres döntőjében hat helyett tízen jutottak vehettek részt az elődöntős szabálytalanságok és továbbjuttatások miatt. A két magyar a leggyengébb számukban lecsúsztak az érmekről.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres olimpiai döntőiben eddig európai győzelem született. A két magyar, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a pekingi olimpián megpróbálta ezt a sikert begyűjteni. A két Liu testvérnek ez a leggyengébb száma, világkupát nem nyertek még eddig a pályafutásuk alatt. Liu Shaolint hétfőn kizárták az első helyről, a dacból meríthetett pluszmotivációt, hogy most megszerezze élete első egyéni aranyérmét.

A döntőbe tízen kerültek be, mert a zsűri négy versenyzőt is bejuttatott, mert szabálytalankodtak velük az elődöntőben. Kínai versenyző most nem jutott be a legjobbak közé, három koreai (Li-Dzsun, Hwang és Park) viszont ott volt a mezőnyben. Az előzetes forma alapján közülük Hwang emelkedett ki, akit eléggé vitathatóan zártak ki az ezer méteres elődöntőben.

Pár perc csúszással kezdődött a finálé – a hosszú bemutatás miatt is -, a versenyzők két sorban álltak fel, mert nem fértek el egymás mellett.

A két magyar az élre állt, próbáltak összedolgozni. Aztán beindult Jelisztratov, és a koreaiak is. A mezőny két részre szakadt. Hwang az utolsó négy kört az élen töltötte, és megingatni sem tudták. A kanadai Dubois lett az ezüstérmes, Jelisztratov a harmadik.

A harmadik magyar, Krueger John Henry megnyerte a B döntőt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató