2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ügyészség: Márki-Zay hazudik, Völneren kívül más kormánytag nem érintett a Schadl-ügyben

Cáfolta a Völner-Schadl-ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Márki-Zay Péternek azt az állítását, hogy az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkárán kívül egy másik kormánytag is elkövetőként lenne érintett a korrupciós bűnügyben.

Mint írták,

a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást. Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben. Erre tekintettel minden alapot nélkülöz Márki-Zay Péter közösségi médiás profilján megjelent azon állítás, miszerint: „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”.

A Schadl-Völner-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató