2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Florida kormányzója tiltaná, hogy az iskolákban LMBTQ-témákról lehessen beszélni

Úgy fest, hogy a floridai kormányzó, Ron DeSantis támogatja a törvényjavaslatot, amely tiltaná az LMBTQ-identitásokról folyó beszélgetéseket az osztálytermekben.



A republikánus kormányzó egy miami fellépése során azt mondta, hogy “teljesen helytelen”, ha tanárok és egyéb iskolai alkalmazottak beszélgetést folytatnak a diákokkal a nemi identitásukról vagy szexuális irányultságukról. Állítása szerint egyes iskolákban “előfordultak olyan esetek”, amikor a gyerekeknek azt mondták, hogy “még ne válasszák meg a nemüket” – számol be a CBS Miami.

“Láttunk olyan eseteket, amikor egyes emberek azt mondták a diákoknak az iskolában, hogy “Ó, hát, ne aggódj, ne válaszd még meg a nemedet, foglalkozz inkább ezzel a sok más dologgal“” – mondta DeSantis. “Nem mondják el a szülőknek, hogy ezek a beszélgetések zajlanak. Ez teljesen helytelen.” Majd kijelentette, hogy az iskoláknak olvasást, írást, természettudományokat, történelmet és “az amerikai alkotmány megértését” kellene tanítaniuk a gyerekeknek.

A CNN szerint ez volt az első alkalom, hogy Ron DeSantis nyilvánosan jelezte, támogatja a konzervatív törvényhozók azon törekvését, hogy betiltsák az LMBTQ-emberekről folytatott beszélgetéseket az iskolákban.

A képviselőházi törvényjavaslat (HB 1557), amelyet “Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslatnak neveztek el, tiltaná a floridai iskoláknak az LMBTQ-emberekről szóló tantermi beszélgetéseket “az általános iskolai osztályokban vagy olyan módon, amely nem felel meg a diákok életkorának vagy fejlődésének“.

A jogszabály értelmében a szülők beperelhetnék az iskolákat, ha a tanárok vagy az egyéb iskolai alkalmazottak a nemi identitásról és a szexualitásról beszélgetnének a diákokkal.

A HB 1557-es törvényjavaslat a képviselőház oktatási és foglalkoztatási bizottságából már továbbjutott, és az igazságügyi bizottság jóváhagyására van szükség ahhoz, hogy a képviselőház elé kerülhessen. Egy hasonló szenátusi kezdeményezés (SB 1834) meghallgatását jelenleg a szenátus oktatási bizottsága tervezi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató