2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Hadgyakorlatba kezdett Ukrajna

Azokat a fegyvereket is bevetik, amelyeket a közelmúltban kaptak a külföldi partnerektől.

Február 10. és 20. között Ukrajna több részén tartanak hadgyakorlatokat párhuzamosan a Fehéroroszágban zajló fehérorosz-orosz gyakorlatokkal – közölte egy tévéműsorban Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter.

„Náluk a gyakorlatok február 10. és 20. között zajlanak. Párhuzamosan velük ugyanebben az időszakban az ukrán hadsereg is gyakorlatokat tart” – tájékoztatott a tárcavezető. Reznyikov elmondta, hogy a gyakorlatok az ország több lőterén, és egyéb helyeken zajlanak, így például a nyugat-ukrajnai Rivnében, a déli Odesszában és az Oroszországgal szomszédos, északkeleti Szumiban is.    

A külföldről kapott fegyvereket is bevetik

Gyakorlatozni fognak az ukrán fegyveres erők tagjai azokkal a fegyverekkel is, amelyeket a közelmúltban kapott Ukrajna a külföldi partnereitől:

így amerikai gyártású Javelin pácéltörőkkel, Nagy-Britanniától kapott NLAW tankelhárítókkal és Bayraktar típusú, török csapásmérő drónokkal. 

A miniszter szavai szerint jelenleg az ukrán határok mentén, Oroszországban, Fehéroroszországban, valamint az ideiglenesen megszállt ukrajnai területeken jelenleg a szárazföldi erőkhöz tartozó 119 ezer orosz katona tartózkodik. „Ha ehhez hozzávesszük a tengeri és légi alakulatokat, akkor a számuk 140 ezer. Ez 72 taktikai csoport, amelyből 11 Fehéroroszország területén van” – tette hozzá Reznyikov.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató