2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

Itt a dráma: Jámbort megszívatta a Kutyapárt, elindulnak ellene Józsefvárosban

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) egyik alapítója, társelnöke indul a nyolcadik kerület 6-os oevk-ban jelöltként – mondta el a politikus a Józsefváros Újságnak.Korábban Kovács Gergely MKKP-elnök azt mondta, csak ott indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, nehogy bezavarjanak a billegő körzetekbe az ellenzék győzelmébe, és esetleg rajtuk múljon a kormányváltás. A Józsefváros Újságnak Döme Zsuzsanna arról beszélt, egy tagsági döntés nemrég felülírta ezt:

nem figyelik, hogy melyik a billegő körzet és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos, és amúgy ezek a jellemzően nem budapesti vagy Pest megyei kerületek.

Ehelyett gyűjtik az aláírásokat, és ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlás, akkor majd talán fontolóra veszik a taktikai „nemindulásokat”. Török Gábor politológus nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy lesznek olyan választókerületek, ahol néhány tíz vagy száz szavazaton múlhat, ki nyer.
 
A szóban forgó, Józsefváros és Ferencváros nagy részét magába foglaló oevk-ban az előválasztási eredmény alapján Jámbor András lesz az összellenzéki jelölt, a Fidesz pedig a korábbi polgármestert, Sára Botondot indítja. Jámbor azt nyilatkozta a lapnak, végső soron közte és Sára Botond között fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást. Abban is bízik, hogy egyéniben rá átszavaznak a kutyapárti szavazók.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató