2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donáth rottyon van: Felháborító, hogy a Facebook azzal fenyegetőzik, kivonul Európából

Hisztizik a momentumos....

„Felháborító, hogy a Facebook azzal fenyegetőzik, kivonul Európából, ha nem csinálhat azt az emberek adataival, amit csak akar.

A Facebook egy tőzsdei felügyeletnek szóló jelentésébe rejtette bele azt azt egyébként üres fenyegetőzést, hogy kivonulnak Európából. Már ha az Európai Unió továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az uniós állampolgárok adatait ne lehessen csak úgy adni-venni, mint egy bazári vásárban. Bár ezek még az EU-s GDPR-szabályozás következményei, de nyilván - joggal - tartanak az úgynevezett Digital Markets Act-tól (DMA) és Digital Services Act -tól (DSA), azaz a digitális piac és szolgáltatások európai szabályozásától is. Ezek megalkotásában én is aktívan kiveszem a részem, mert gátat kell szabnunk az óriásplatformok visszaéléseinek.

Nem ez az első, hogy a Facebook bármilyen szabályozással kapcsolatban erőszakosan lép fel, fenyegetőzik: Ausztráliában pár napra lekapcsolták a híreket a felületükön, egy járvány közepén, amikor ráadásul tűzvészek is pusztítottak. És mivel a fenyegetés fontosabb volt, nemigen figyeltek oda, mindenféle mentőszolgálatok és kormányzati szervezetek oldalait is elérhetetlenné tették, ahonnan a lakosság hiteles információt kaphatott volna.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató