2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyógyszerekkel ölték meg a budai milliárdost, akire aztán rágyújtották a vidéki kastélyát

Az orvosszakértői vélemény szerint halálra gyógyszerezhették gyilkosai azt a milliárdos vállalkozót, akinek összeégett holttestét 2020 augusztusában találták meg a Baranya megyei Báron, közölte pénteken a rendőrség.

A bári kastély tulajdonosa a hatvanas éveiben járó Mészáros István milliárdos, aki Budapesten, a XII. kerületben lakott. Az alkoholista, pszichiátriai kezelésre szoruló férfi egyedül élt a villájában, viszont 2020 tavaszán BMW-kkel, Audikkal kopasz, nagydarab férfiak kezdtek el a házába járni. Mészáros pedig lényegében eltűnt, nem járt sehová, miközben a környékbeliek szerint a házában valakik nagy bulikat tartottak.


A pénteki sajtótájékoztatón Harmati Béla rendőr ezredes elmondta, hogy Mészáros lánya már 2020 áprilisában feljelentést tett a rendőrségen, ami arról szólt, hogy az apja mentális problémákkal szenved, és olyanon veszik körül, akik akadályozzák abban, hogy akár vele vagy a másik lányával tartsa a kapcsolatot. A mobilját is elvették, hogy elzárják a külvilágtól.

Kovács Gergő XII. kerületi kutyapárti képviselő akkor azt írta az oldalán, hogy Mészáros látogatói a Makai klán nevű bűnbanda tagjai voltak, akik át is íratták a férfi vagyonát és cégeinek irányítását egy bizonyos Kiss Józsefre, akit Mészáros korábban nem ismert. Mindez 2020 májusában történt, augusztusban pedig Mészáros István meghalt.

A 62 éves. Mészáros István meggyilkolásával két férfit, M. Zsoltot és K. Istvánt gyanúsítja a rendőrség, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, továbbá a két férfit és három társukat sikkasztással is gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint a társaság tagjai, több mint 40 millió forintnyi értéket szereztek meg a mentálisan leépült, pszichiátriai beteg, alkoholfüggőséggel küzdő vállalkozótól, majd a gyilkosságot leplezendő, a holttestre rágyújtották a kastélyát. (police.hu/MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató