2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Vitalij Klicsko jóváhagyta az ukrán főváros evakuálási tervét

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy az ukrán főváros hatóságai jóváhagyták az esetleges orosz invázió esetére kidolgozott evakuálási tervet – közölte az ukrán főváros sajtószolgálata.

“A városi szolgálatok már dolgoznak egy katonai jellegű vészhelyzet megelőzésén” – idézte a sajtószolgálat Klicsko szavait.

“Erőfeszítéseink arra irányulnak, hogy megelőzzük vagy megakadályozzuk az esetleges provokációkat, és ellenálljunk egy katonai támadásnak. Egy világos terv szerint cselekszünk”.

Klicsko szerint “a fővárosra vonatkozóan jóváhagytak egy evakuálási tervet, amely meghatározza az evakuációs központok helyét, a szükséges számú járművet és az evakuáltak elhelyezésére szolgáló biztonságos területeket”.

Nyugaton és Kijevben az utóbbi időben egyre többször hangzik el aggodalom Moszkva állítólagos ukrajnai inváziós előkészületeivel kapcsolatban. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője alaptalan hisztériakeltésnek minősítette ezeket a kijelentéseket, hangsúlyozva, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést. A Kreml sajtófőnöke ugyanakkor nem zárta ki, hogy az ilyen állítások igazolására esetleg provokációk is történhetnek, és figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktus erőszakos megoldására tett kísérletek rendkívül súlyos következményekkel járnának.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató