2022. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon33°19°

Liu Shaoang olimpiai bajnok 500 méteren

A döntőben Ádó esélyt sem hagyott

Az első rajt nem sikerült, ebben nem volt semmi meglepetés, hiszen a rajt ezen a sprinttávon olykor szinte mindent eldönt. Az egyes rajtszámmal versenyző Liu Shaoang másodszorra jól eljött, és az élre állt, az orosz végig sanyargatta, minden kanyarban nézte a lehetőségeket, de Ádó megtartotta az első helyét, egy pillanatra sem forgott veszélyben a sikere.

Az olimpia előtt a 21 éves magyar versenyző úgy érkezett Pekingbe, hogy minden távján döntős szeretne lenni. Egyéniben ez sikerült, ezren bronzérmet nyert Shaolin kizárása után, 1500-on a negyedik helyen futott be, akkor nagyon kevés hiányzott. A múlt szombaton a mix váltóban bronzérmes lett.

Liu Shaoang 40,338-cal ért célba, az orosz ideje: 40,431. Ez a majdnem egy tized nagy különbségnek számít ezen a távon.

A világbajnoki címvédő Ádó késve érkezett meg az olimpiára a koronavírusos fertőzése miatt, de az itthoni edzések alatt sem zökkent ki, mi több, az átállást már itthon elkezdte. A testvére, Shaolin borult először a nyakába. „Az én kudarcom hajtja” – mondta még a bátyja a finálé előtt. Nagyon ügyes volt, összegezte elcsukló hangon a testvére produkcióját.

Magyar állóképesség, kínai sebesség

– ezt szokta mondani a sikere titkának Liu Shaoang, aki 10 éves sem volt, amikor a testvérével Kínába utazott, és másfél éven keresztül ott készült fel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató