2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ki az a Róna Péter? Egy ócska tolvaj, hulladék gazember, semmi több

Amikor a baloldali volt jegybankelnök pofozza a baloldali államfő-jelöltet….

Keményen bírálta Facebook-oldalán Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke Róna Pétert.

Mint arról mi is beszámoltunk, a baloldal hétfői közleménye alapján megállapodtak az ellenzéki pártok abban, hogy Róna Pétert jelölik államfőnek. Simor András közgazdász, aki Matolcsy György előtt (és Járai Zsigmond után), 2007. március 3. és 2013. március 3. között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt, Róna Péter jelölésének hírére Facebook-oldalán reagált – írta a Világgazdaság.

„A könyvvizsgáló cégeket sokszor megvádolják azzal, hogy szinte bármilyen mérleget aláírnak és szemet hunynak ügyfeleik kisebb-nagyobb disznóságai felett”– kezdte Simor András a „Róna, mint köztársasági elnökjelölt” című bejegyzését. „A kétezres években volt szerencsém egy könyvvizsgálással is foglalkozó nagy nemzetközi tanácsadó céget vezetni. Azalatt a hét év alatt, amíg ott voltam, egy esetben mondtuk azt, hogy egy ügyfél mérlegét nem írjuk alá, és inkább lemondunk a megbízatásunkról. Az ok az volt, hogy olyan összegeket számoltak el bevételként, amelyek nem voltak valósak, így a pénzügyi beszámolójuk nem a valóságot tükrözte” – folytatta a volt jegybankelnök. 

Meg is nevezte a vállalkozást: ez a NABI volt, amelynek igazgatósági elnöki posztját Róna Péter töltötte be. 

Egyébként, ha valaki üzletembereket megkérdez Budapesten, akiknek volt kapcsolata Rónával, sok jót nem hall róla. Véleményem szerint egy teljesen erkölcstelen figura”

– tette hozzá Simor. Megjegyezte azt is, hogy ő már egy ideje sem nem háborodik fel és nem lepődik meg semmin, de Göncz Árpád századik születésnapját követően ez a hír sokkolta. „El sem tudom képzelni, mit jelent ez a hír az ellenzéki összefogás egészére nézve” – zárta sorait Simor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató